Business Team fordítóiroda – árak és nyelvek, amelyeken tolmácsolunk

Az alábbi táblázat tájékoztató jellegű, ezért ha tolmácsolásra van szüksége, mindenképpen érdemes ajánlatot kérnie cégünktől. Az ajánlatkérés kitöltése után pontos ajánlatot készítünk, amely lehet kedvezményesebb az itt megadottaknál. Például több hetes vagy hónapos gyártósorok melletti tolmácsolásnál akár 50-70%-os kedvezményt is biztosítunk. Emellett vannak olyan konferenciák és rendezvények is, amelyek megrendezése esetén szintén kedvezményes ajánlatot adunk – ez mindig az adott megbízástól függ. Ajánlatkéréshez görgessen lejjebb és töltse ki az ajánlatkérő űrlapot!

Tolmács árak, díjazás konszekutív fél nap konszekutív egész nap szinkron fél nap szinkron egész nap
magyarról angolra, németre, franciára és vissza 34.000 Ft – tól 49.000 Ft – tól 48.000 Ft – tól 90.000 Ft – tól
magyarról más európai
nyelvekre és vissza
48.000 Ft – tól 65.000 Ft – tól 68.000 Ft – tól 100.000 Ft – tól
bármely európai nyelvről
bármely európai nyelvre
53.000 Ft – tól 78.000 Ft – tól 78.000 Ft – tól 105.000 Ft – tól
bármely NEM európai nyelvről
bármely NEM európai nyelvre
68.000 Ft – tól 88.000 Ft – tól 88.000 Ft – tól 115.000 Ft – tól

A tolmácsolási áraink tájékoztató jellegűek és nem tartalmazzák a 27% ÁFÁ-t. Pontos árajánlathoz szíveskedjen kitölteni ajánlatkérő űrlapunkat vagy telefonon vegye fel cégünkkel a kapcsolatot. Jelen díjszabás 2024. június 1-től visszavonásig érvényes. A változtatás jogát fenntartjuk. *A kedvezmény bizonyos szakterületekre (pl. egészségügy, orvostudomány, jog) nem vonatkozik.

AJÁNLATKÉRÉS TOLMÁCSOLÁSRA

Ha a felkészüléshez tud bármilyen segédanyagot biztosítani, kérjük itt csatolja. Minden hozzánk beérkező anyagot bizalmasan kezelünk. A honlapunkról küldött minden információ maximális biztonságát GDPR-konform Adatvédelmi Szabályzatunk és 128 bites SSL technológia garantálja. Ha külön titoktartási szerződésre van szüksége, kérjük jelezze e-mailben.

Milyen tényezők befolyásolhatják a tolmácsolási árat?

A tolmácsolás díjazását számos, a tolmácsoláshoz kötődő tényező befolyásolhatja. A legszemléletesebb, ha veszünk a fenti táblázatból egy tájékoztató jellegű árat magyar-angol szinkrontolmácsolásra vonatkoztatva, amely egész napra szól. Ha a tolmácsolás nyelvezete átlagos szakmai nehézségű és Budapesten kerül sor az adott eseményre, ami egy napos, akkor a fenti tájékoztató ár (90.000 Ft + ÁFA) vehető véglegesnek egy tolmácsra kivetítve. Azonban ha a tolmácsnak lényegesen hosszabb időt kell töltenie a felkészüléssel a sűrűn előforduló de ritkán használt szakkifejezések miatt, akkor szakterülettől függően 10-30%-os felárral kell kalkulálnunk. Viszont ha ugyanez a megbízás nem egy napig, hanem két hétig tart, az jelentős díjcsökkenést jelenthet a nehéz szakmai szókincs ellenére.

A tolmácsolás összdíjazását szintén nagy mértékben befolyásolja a helyszín. Budapest 50 km-es vonzáskörzetén belül ez minimális, néhány ezer forintos többletköltséget jelent, viszont debreceni, pécsi vagy soproni rendezvények esetén tízezres nagyságrendű kiadás merülhet fel.

Külön kategóriát képeznek a külföldi tolmácsmegbízások. A repülőjegy vagy benzinköltség, a tolmács megfelelő szállásának biztosítása megduplázhatja a tolmácsolás költségeit, amelyek azonban még így is lényegesen alacsonyabbak mint például francia-angol tolmácsolás esetén Párizsban helyi tolmácsot megbízni a feladattal.

A fentikkel arra próbáltunk rávilágítani, hogy minden esetben érdemes egyedi ajánlatot kérni legyen szó szinkron- vagy konszekutív tolmácsolásról.