Európai Uniós és Magyar pályázat fordítás

2004 óta megbízható partner:  EU-s és hazai pályázat fordítás

pályázat fordítás

Különleges tapasztalat pályázat fordításban

Fordítóirodánk 1999-es megalakulása óta rendszeresen készít pályázat fordításokat. Fordítóink az ilyen jellegű fordítások területén évtizedes tapasztalattal rendelkeznek, a pályázat fordítás szakterminológiát mélyrehatóan ismerik.

Érdemes szakemberre bízni a pályázat fordítását! A pályázat fordítás kiemelt szakterületünk.

A pályázatok kiváló finanszírozási formát jelenthetnek cégek, intézmények és szervezetek számára. Amennyiben cége nemzetközi pályázatra nyújtja be dokumentációját, a megfelelő nyelvre való átültetés, és a terminológia alkalmazása kulcsfontosságú – ezért a javaslatunk, hogy mindenképpen tapasztalt szakemberekre bízza pályázat fordítását.

Ha hivatalos/hiteles pályázat fordításra van szüksége, akkor is forduljon hozzánk!

A fordítás jellege a pályázatot kiíró szervtől függ: bizonyos esetekben a pályázónak hivatalos dokumentációt kell benyújtania. Fordítóirodánk készít hivatalos pályázati fordítást is, ilyenkor a lefordított dokumentum minden oldalát kinyomtatjuk, lepecsételjük és aláírjuk, majd megfelelőségi nyilatkozattal látjuk el, amelyben kijelentjük, hogy a fordított szöveg mindenben megegyezik a forrásnyelvivel, végül az oldalakat trikolor szalaggal összefűzzük.

Elektronikus leadás esetén normál fordítást készítünk

A pályáztatók az elektronikus kitöltést egyre gyakrabban részesítik előnyben. Az elektronikus benyújtás számos előnnyel jár: a bevitt adatokat a rendszer automatikusan ellenőrzi, a költségvetési adatokat még a lezárás előtt összesíti, így csökkentve a hibalehetőségek számát. Cégünk elektronikus benyújtás esetén normál fordítást készít a megküldött szövegről.

Rövid határidőkhöz mindenképpen lektorokat javaslunk

Hivatalos fordítás esetén a szöveget minden esetben anyanyelvi lektor is ellenőrzi, normál fordításnál azonban ezt külön kell megrendelni. Bármely pályázati dokumentáció nem hivatalos fordításakor is felhívjuk partnereink figyelmét a lektorálás fontosságára. Ennek ellenére sokan feleslegesnek tekintik a lektorálást, azt gondolva, hogy a fordító nyersfordítása megegyezik a lektorált fordítással. Ez azonban nem elegendő, hiszen partnereink gyakran nagyon gyors és csúcsminőségű munkát várnak el, amelyhez mindenképpen szükséges lektor vagy lektorok bevonása. Ez esetben cégünk több egységre bontja szét a fordítandó szöveget, melyen ezáltal számos fordító tud egyszerre dolgozni. Ilyenkor előfordul, hogy az ismétlődő szövegrészek nem konzisztensek, emiatt szükség van egy olyan koordinátorra, aki a fordítást szakmai és nyelvészeti szempontból is átnézi, és egységessé formálja. Természetesen szakmai szempontból mindig azt javasoljuk, hogy még abban az esetben is ajánlatos a fontosabb dokumentációkat lektoráltatni, ha azokat egy fordító fordította.

Pályázati dokumentumtípusok

1999 óta cégünk számos pályázat fordítást készített, ezek az alábbi kategóriákba sorolhatók:

  • Közbeszerzési pályázatok
  • Pályázati jelentések, összefoglalók
  • Kereskedelmi tenderdokumentációk
  • Pályázati kiírások, űrlapok

Eddig százas nagyságrendben adtunk le pályázat fordításokat, ezek közül három jelentősebb partnerünket emeljük ki:

Elster Méréstechnika Kft.

Az Elser Méréstechnika Kft. az Elster nemzetközi cégcsoport (egykori ABB) magyarországi leányvállalata, amely 1990 óta van jelen Magyarországon. Termékeik közé tartoznak a villamos-, víz-, hőmennyiségmérő rendszerek. 2005-ös együttműködésünk óta tízmilliós nagyságrendben rendeltek fordítóirodánktól pályázat fordítást, elsősorban szerb, szlovák és angol nyelvről.

Hochtief Construction AG Magyarország

A Hochtief Construction AG Németország legnagyobb építőipari vállalata, amelyet 1874-ben alapítottak. A konszern magyarországi leányvállalatával 4 éven át működtünk együtt, ezalatt számos építőipari pályázatot fordítottunk magyar-német nyelvi viszonylatban, közel 15 millió forint értékben.

National Instruments Hungary Kft.

Az austini (Texas, USA) székhelyű National Instruments szoftverek és hardverek gyártásával foglalkozik. Leányvállalatát, a National Instruments Hungary Kft-t 2001-ben alapították Debrecenben. Ma a gyárban több mint 1100 alkalmazott dolgozik, és itt bonyolódik le a cég teljes hardvergyártásának több mint 95%-a. Cégünket magyar-angol pályázatok fordítására választották ki.

A BTT FORDÍTÓIRODA LEGKERESETTEBB NYELVI OLDALAI:

ANGOLNÉMETOROSZFRANCIAKÍNAIJAPÁNOLASZSPANYOLROMÁNSZLOVÁKSZERB